Show IP

La teva IP: 54.198.96.198

El teu sistema operatiu: Search Bot
El teu navegador: unknown unknow
Open Panel

Benvinguts al portal de l'Institut Provençana

L'institut

Informacions generals sobre la institució.
Mostra # 
Títol
Materials i apunts

Subcategories

 • Secretaria

  Espai d'informacions de secretaria, descàrrega de documents i impresos i tràmits diversos.

  L'horari de secretaria del centre és el següent:

  Matins: de dilluns a divendres de 10:00h a 13:30 h.
  Tardes: dilluns a dijous de 16:00h a 18:30h.

  L'horari d'estiu (del 25 de juny al 12 de setembre) és:

  Matins: de dilluns a divendres de 09:30 h. a 14:00 h.

  El mes d'agost, el centre romandrà tancat.

  Dades de contacte:

  Telèfon: 933.382.553
  correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

 • General
  Categoria d'informacions generals sobre l'institut.
 • Escola verda

  Espai de difusió de les actuacions de l'institut en matèria ambiental.

  L'institut forma part de la xarxa d'escoles verdes. El certificat d'escola verda acredita la implicació de l'institut en la sostenibilitat i la conscienciació mediambiental.

  L'institut INS Provençana  organitza des de l'any 2009 un concurs,  per reflectir la importància i necessitat de conservar el medi ambient. Per a nosaltres, i per a les generacions futures.

  Des de l'escola verda, agraïm la col·laboració dels alumnes que cada any han demostrat,  cada cop més, la seva implicació.

  Quins han estat fins ara aquests concursos?

  En una primera convocatòria de cartells , per potenciar i afavorir els hàbits sostenibles, es va triar com a tema, “l'estalvi energètic”.

  El segon certamen de cartells, també dintre de la necessitat de crear uns hàbits sostenibles, es va proposar com a tema “l'estalvi de paper”.

  El tercer certamen , corresponent al curs 2010-11, es va organitzar un concurs fotogràfic sota el lema “Medi ambient i Hospitalet”.

  Això no ha fet més que començar, tots plegats podem fer moltes coses per cuidar el nostre medi ambient.

 • Projectes

  L'Institut Provençana participa en projectes i programes de col·laboració i intercanvi d'àmbit nacional i internacional internacional.

 • Institut-Empresa

  Descripció de l'oficina

  Aquest espai de divulgació de l'oficina Institut-Empresa és el punt de contacte entre l'institut, les empreses i els nostre alumnat.

  Estem desenvolupant diverses aplicacions per facilitar a les empreses la sol·licitud d'alumnat per realitzar pràctiques en centres de treball, així com per publicar les seves ofertes de treball.

  Els nostres alumnes i exalumnes podran també publicar a través d'aquest espai els seus currículums per a aquelles empreses en busca de professionals qualificats.

  Mentrestant, les empreses interessades en tenir alumnat en pràctiques o en ofertar un lloc de treball, poden contactar amb la nostra oficina Institut-Empresa en la següent adreça de correu electrònic:

  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

   

  Apartats específics amb informació addicional

   

 • Assessorament i reconeixement aprenentatges

  L’assessorament i el reconeixement acadèmic d'aprenentatges són serveis que l’Institut Provençana presta de forma individual, a sol·licitud d’una persona adulta que disposi d’experiència laboral o formació prèvia.

  El servei d’assessorament consisteix en la identificació i anàlisi detallada de les capacitats i Servei d'assessoramentles expectatives professionals de les persones que el sol·liciten, i la valoració i la recomanació de les ofertes formatives, amb les seves variants, que millor s’adaptin al seu perfil i interessos.

  El servei d’assessorament conclou amb l’elaboració i el lliurament a la persona usuària de l’informe d’assessorament personalitzat on ha de constar :

  a)    les recomanacions de la persona assessora.
  b)    L’itinerari formatiu i professional
  c)    El dossier de la trajectòria professional

   

  El reconeixement acadèmic permet a les persones adultes posar en valor aquells Servei de reconeixment d'aprenentatgesaprenentatges que han adquirit i obtenir la correspondència amb els ensenyaments de formació professional del sistema educatiu.

  Únicament es poden reconèixer els aprenentatges relacionats amb els crèdits o unitats formatives que derivin d’unitats de competència dels títols de formació professional inicial.

  El reconeixement acadèmic conclou amb un certificat oficial expedit pel centre educatiu on hi constaran els crèdits o unitats formatives reconegudes.

   Els requisits d'accés als cicles formatius per a grau mitjà i per a grau superior es poden consultar en el següent enllaç.

 • Internacional

  Who we are

  Institut Provençana is a high school specialized in VET courses. The center offers courses in Business and Administration, Trade and Marketing, Information Technologies and Communications, Civil Constructions and Works, and Chemistry.

  How we work

  With a long experience in teaching and training towards a high level of employability of our graduates, our mission is to give our students the skills and competences required for the labour market, and adaptability to new forms of work and organization.

  We place special emphasis on the use of new IT and communication systems, both in the teaching-learning and the achievement of skills by students. The practical activities are very important. Several projects and initiatives are carried out by promoting them: methodology for firm simulation for the Business and Administration, intensive practice and simulations for the IT and Communications, practices with real material for the Civil Constructions and Works, for example.

  What we offer

  The center has a high level of IT infrastructure and a virtual learning campus to facilitate access to education and improve learning.

  Students have access to materials through the local network and the Internet, even from home. They also have considerable space on the central server for storing notes, papers, etc. with access from the Internet.

  If you are thinking about improving your education or becoming professionally qualified, come see us!

  You can also request information by email: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

  See pages below for further information:

 • Mobilitat europea

  Participació en projectes de mobilitat europea

  Logo Erasmus +

  El nostre centre participa des de l’any 1998 en projectes de mobilitat europeus. Vam començar participant en el que abans era conegut com el projecte Leonardo da Vinci col·laborant amb centres de França (Toulouse), Itàlia (Ancona) i Irlanda del Nord.

  Des de l’any 2007 el nostre centre du a terme els projectes de mobilitat d’estades a empresa a França amb el Programa Europeu Erasmus mitjançant el projecte de la Charte Universitaire Erasmus.

  Des del maig 2010 pertanyem al grup Netinvet, que és una associació de cooperació europea d’instituts que realitzen cicles formatius de grau superior de Comerç Internacional i Transport i Logística amb l’objectiu de promocionar la mobilitat d’estudis i estades en empreses.

  Netinvet general assembly BCN 2013
  Net In Vet General Assembly in Barcelona 2013


  Carta Erasmus

  El centre va obtenir la carta Erasmus al 2007.

  Quina és la nostra política Erasmus +?

  El nostre centre té una clara vocació internacional i crèiem que és una bona oportunitat pels nostres alumnes el tenir la possibilitat de poder fer la Formació en Centres de Treball en Països de la Unió Europea.
  El nostre objectiu és poder ampliar l’oferta al màxim nombre possibles d’alumnes i de famílies professionals.

  Què és l’Erasmus?

  ERASMUS Mulilateral Projects és un programa de la Unió Europea en el camp de l’educació superior que forma part del programa Lifelong Learning Programme (LLP) des de l’any 2007.

  Aquest programa ofereix suport a les institucions d’estudis superiors per fomentar les aliances entre centres educatius i empreses dels països de la UE o altres països associats.

  Algunes de les prioritats del programa són:

  • Donar una dimensió social als estudis superiors
  • Augmentar la qualitat dels aprenentatges assolits.
  • Augmentar les possibilitats d’incorporació al món laboral

  La beca Erasmus té com a finalitat contribuir a sufragar part de  les despeses addicionals derivades de la mobilitat dels estudiants (per exemple manutenció, viatge, allotjament...)

  Com hi puc participar?

  A l’inici de curs es convocarà als alumnes que puguin estar interessats a una reunió informativa sobre el Programa Erasmus.

  Per participar en el Programa Erasmus s’ha d’estar matriculat al centre en segon curs d’un cicle formatiu de grau superior.

  El període de pràctiques es realitzarà una vegada finalitzat els estudis, entre els mesos de maig i juliol. La mínima durada de l’estada de mobilitat per a pràctiques és d’un mínim de vuit setmanes adaptant-se aquestes al nombre d’hores de FCT a realitzar en funció del cicle formatiu.

  En què consisteix la beca Erasmus?

  L’ajut Erasmus és per setmanes, per tant depèn de la durada de l’estada al centre europeu d’acollida. Aquests ajuts depenen de la quantitat establerta per l’Organismo Autónomo de Programas Educativos Europeos que gestiona els ajuts. La quantitat rebuda en concepte de Beca pot variar d’un any a l’altre ja que depèn de fons europeus.


  Contacte

  Mon Garitonandia
  Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

   

barra fotos

L'IES Provençana té una llarga tradició d'utilització de les tecnologies de la informació i la comunicació en el camp de l'aprenentatge, una mostra del qual és el nostre campus virtual.

El campus virtual i altres eines s'utilitzen intensivament com a eines de suport. Hi ha la possibilitat de cursar alguns crèdits en la modalitat semipresencial.

Logo Erasmus + logo_escola_verda logo ISO innobaix
  Logo Cisco Academy Logo Bioinformatics Barcelona  logo ISO